Генералният щаб на руската армия заяви днес, че група от около 5000 бойци, опитала се да нападне югозападната част на сирийския град Алепо, е била отблъсната, при което са били унищожени над 800 терористи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Началникът на Главното оперативно управление на генералния щаб на руските въоръжени сили Сергей Рудской каза, че настъплението, ръководено от групировката "Джебхат ан нусра", е било предшествано от атака на атентатори самоубийци с натоварени с експлозиви бойни машини на пехотата срещу позиции на правителствените войски.

По думите му рано сутринта нападението е било отблъснато от сирийските правителствени сили с подкрепата на руската авиация.

"При бойните действия бяха унищожени над 800 бойци, 14 танка, десет бронирани машини на пехотата, над 60 автомобила с монтирани оръжия", заяви той.

Рудской заяви, че бойци на изток от Алепо са екзекутирали четирима човека, опитали се да напуснат града по създадените хуманитарни коридори.

По думите му групировките "Ислямска държава", "Джебхат ан нусра", както и съюзени с тях формирования на т.нар. умерена опозиция продължават да атакуват сирийските войски в Алепо с цел да обкръжат града и масово задействат атентатори самоубийци.

Той каза, че в Алепо са отворени седем хуманитарни коридора за мирни жители и бойци, които искат да сложат оръжие.

Рудской заяви, че руската авиация активно подкрепя сирийските войски в района на Алепо и нанася избирателни удари по противниковите бойци.