Кинорежисьорът Михайлов беше поканен първи да изложи тезите си, но избра да атакува с обвинения, че цял месец медиите агитират срещу българските граждани, преименувани насилствено от комунистическия режим, съобщи bTV.

По думите му се нарушава конституцията с опита да се отнеме правото на български граждани да гласуват.

Той не отговори на въпроса защо отново се говори за Възродителния процес и редно ли е турски министър да агитира в полза на политическа формация, която участва на вота у нас на 26 март.

Вчера от ВМРО, чийто член е Ангелов, подадоха сигнал до ЦИК да бъде спрян още един предизборен клип на ДОСТ, който е на турски език, и призовава за реванш за Възродителния процес.

След като Михайлов отказа да отстъпи място на Ангелов, той седна до него и успя да каже:

„Мен ме интересуват България и българският национален интерес”.

А към Михайлов се обърна с думите:

Вие сте предател, а вашата партия трябва да бъде забранена”.

Михайлов се опита да постави пред него книга, озаглавена „България – военният трофей на Сталин”, но бившият депутат от Патриотичния фронт я захвърли и тя падна на земята. Книгата е на Георги Боздуганов, който също е кандидат-депутат на партията на Лютви Местан.

Междувременно стана ясно, че турска телевизия агитира за ДОСТ. Агитационните материали бяха излъчени по канала „Tek Rumeli”, който се излъчва на Балканите, като е достъпна в България, Македония, Гърция, Косово, Босна и Херцеговина, съобщи OFFNews. В клипа се появяват Местан и лидерът на НПСД - другата партия в коалиция "Обединение ДОСТ" - Орхан Исмаилов. Във видеото се вижда ясно и номерът на ДОСТ в бюлетината.