Пловдивчанин осъди EVN за спрян ток

stat
10:00  |  1 ноември 2006 / Автор Лилия Чалева /  
Темида Темида
Сн.: БГНЕС

Пловдивчанинът Мехмет Денев осъди Електроразпределение - Пловдив за дискриминация заради режима на тока в Столипиново, пише в. “24 часа - Пловдив“.
Делото е прецедент, категорични са адвокати от Асоциацията за европейска интеграция. EVN трябва да плати 3000 лв. на Денев за неимуществени вреди, тъй като семейството му е седяло без ток, въпреки че той редовно си е плащал сметките, постанови Окръжният съд. Съдът задължи дружеството да подава електрическа енергия в жилището му 24-часа в денонощието. В противен случай при всяка проверка на съдия изпълнител ще се налага глоба от 400 лв., допълни адвокат Ганка Черничерска от асоциацията. Случаят е свързан с въведения режим на тока в част от квартал “Столипиново”. Токът се спира в светлата част от деня и се пуска през нощта, но не винаги в едно и също време. Режимът засяга както некоректните, така и коректните платци, независимо че си плащат изразходваната от тях електрическа енергия. Мехмед Денев не единствения потърпевш с неправомерно спиране на ел. енергията в дома му. В Комисията за защита от дискриминация е в ход жалбата на Асоциация за европейска интеграция и права на човека - Пловдив именно по този казус за спиране на тока в “Столипиново“.Последно в


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.