Имам толкова много работа да върша, не съм част от подобни разговори, категоричен бе министър Плевнелиев пред bTV, цитиран от Дарик.
В следващия месец има да пускам шест големи лота на магистрали, имам да договарям още 15 отсечки, които трябва да стартират на територията на цялата страна, имам да откривам вече петнадесет отсечки. Берем плодовете на много труд“, отчете Плевнелиев.
Министърът благодари на хората за високия рейтинг и подкрепата за работата му.

Вече се появиха мнения, че премиер може да стане Симеон Дянков. Засега и той отрича с него да са водени разговори да поеме евентуално премиерския пост. Предизвикателство за Дянков бил Пктът за финансова стабилност.

По думите на Плевнелиев едно от нещата, което е страхотно в работата на премиера, е тоталното разделяне на политическото от експертното.
„За първи път в България от толкова много години има партия и абсолютно експертни министри. Ние си вършим работата, партията си върши своята работа“, допълни Плевнелиев.

Той припомни, че за 46 години няма нито една магистрала направена от "а" до "я" и сега всяка година трябва да се прави по една: 2012-а - „Тракия“, 2013-а - „Марица“, 2014 - София - Калотина, 2015 - „Струма“.
„Това са огромни проекти, за които трябва денонощна отдаденост. И след като вярвам, че те са такъв голям приоритет на правителството, се надявам партията да прецени и когато едно нещо работи да го остави да работи“, коментира Плевнелиев.