Като организатор е арестуван Петър Стоянов, шампион по сумо, а като поръчител - бизнесменът Янко Попов-Туци. В ареста остават още трима, включително и физическият убиец.

Екип на БНТ посети къщата на Методи Иванов от столичния квартал "Враждебна". На пръв поглед къщата не изглежда охолна.
Според разследващите Иванов вероятно е снабдил с "Калашников" бандата. С такова оръжие беше убит Юри Галев. При обиска на дома му е открит именно автомат "Калашников" (в момента на оръжието се прави експертиза), пушка и 4500 патрона. В събота на пресконференция премиерът Бойко Борисов беше възмутен от находката и от леката присъда на Иванов - пробация за притежание на взривни вещества.
"За какво е този автомат, за какво е според вас и още повече взривни вещества? И виждате каква е връзката. Ако този човек е в затвора, няма да притежава автомат, няма да притежава оръжията за убийствата. 4500 патрона знаете ли колко са - стреляте два часа и няма да ви стигнат. Въоръжението на Столична дирекция като боеприпаси сигурно е толкова" , заяви премиерът.

Във тази връзка съпругата на Методи Иванов обяснява: "Той наистина има пробация от шест месеца и е за две ловни пушки. Никъде няма взривни вещества. Наистина намериха оръжие, което не е регистрирано, но той е имал изтекли разрешителни, не за това оръжие, което е намерено, което не го прави съучастник в убийство."

Методи Иванов има интересна биография. Бил е кандидат за кмет на "Враждебна" през 2001 година. Според източници се пробва и за парламента от листата на Български социалдемократи.
Още по-интересна е оперативната полицейска информация за него. Макар да не е потвърдено официално, източници са категорични, че той е бил на една маса с македонеца Орце Коруновски, в момента, в който Коруновски е разстрелян на 22 септември 2002 г. във Варна. А е Орце е македонският Георги Илиев.

Не македонска, а сръбска връзка пък има заведението на Туци "Черния тигър" на Боровец. Преди да бъде арестуван в продължение на две години там постоянно е ходел прословутият Сретан Йосич, на когото по думите на премиера Бойко Борисов, Петър Стоянов-Сумиста е кум.
Съратникът на Сумиста в групата на "Килърите" Васко Кеца е бил гард на Бай Миле, ранен е при разстрела на бизнесмена през 2004.
Същият Бай Миле по оперативна информация е правил опит да бъде освободен Сретан Йосич след ареста му в София по времето, когато главен секретар е Бойко Борисов.
Туци има връзка и с друг влиятелен сърбин - Драгомир Райкович, сочен за най-големият производител на синтетични наркотици в региона.

Туци се свързва от оперативните и с кръга Монтерей, там също са намесени синтетични наркотици. След разкриването на 80 килограма амфетамин цялата вина е поета от мулето, който е действащ полицай.

Източници на БНТ категорично опровергаха информацията, че килърите са крояли покушение срещу премиера Бойко Борисов. Шефът на НСО Димитър Димитров също отрече пред БНР да е постъпвала такава информация при него.