Участъкът е от Стара Загора до Нова Загора. Обществената поръчка за 32-километровата отсечка бе спечелена от Обединение „Магистрала Трейс" с цена от 137 868 000 лв. Договорът бе подписан от Божидар Йотов от  Агенция „Пътна инфраструктура” и Цветан Цонев от „Магистрала Трейс", съобщи "Фокус". На подписването бе и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В рамките на 6 месеца организирахме цялата държава, за да извървим пътя за строителството на магистрала „Тракия”, каза Йотов и показа на медиите договора и банковата гаранция.

Цонев пък обясни, че поетото като ангажимент за срок, качество и цена ще бъде изпълнено. Напълно осъзнаваме отговорността и сериозността на задачата, с която се захващаме, посочи той.
На участъка Стара Загора до Нова Загора ще бъде положен полимерно модифициран асфалт, който трябва да даде по-голяма устойчивост на метеорологични условия и по отношение на трафика, обясниха от дружеството.

На 3 май в Стара Загора, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, ще бъде направена първата копка на лот 2 на АМ „Тракия”. Строителството ще продължи 25 месеца.
Министър Плевнелиев каза, че следващия вторник в 12.30 часа ще бъдат отворени техническите оферти на лот 3. 47 компании са закупили тръжната документация. Очаква се в края на юли или началото на август да бъде дадена първа копка на Лот 3. Изпълнението ще продължи 25 месеца. Графиците на лот 4 се движат с три седмици след Лот 3.

Плащанията към изпълнителя на лот 2 на „Тракия” ще се изпълняват навреме и в срок, допълни още министърът. Проектът е обезпечен двойно - по линия на Европейската комисия и по линия на постановлението на Министерски съвет. Аванс от 5 % трябва да бъде платен в 30-дневен срок. Имаме готовност да изпълним нашите ангажименти, добави още той.


Вижте снимки от подписването на договора