Той каза, че в случая открива персонална атака срещу себе си и ще съди отговорните, без обаче да уточни кого, предаде БТА.
Генков, който вече отрече дори да познава скандалния бизнесмен Ангел Христов, заяви категорично, че такава вечеря не е имало и се оплака пред журналисти, че се чувства унизен. Според него за съдиите вече се говори или лошо, или нищо, цитира го bTV. 

Междувременно председателят на Комисията по превенция на корупцията и професионалната етика към Висшия съдебен съвет (ВСС) Цони Цонев обави, че случаят с Панайот Генков не е закрит, тъй като от съвета очакват Ангел Христов да се яви на заседанието в понеделник.
Вчера от ВСС обявиха, че искат той да даде обяснения по случая и дори заявиха, че ако не се яви, ще изискат да бъде доведен с полиция.

От съвета са изискали справка от ВАС дали е имало данъчни дела, водени срещу фирмите на Ангел Христов. Справката показала, че такива дела няма, така че не е открита връзка с Генков.

"Изяснихме по безспорен и категоричен начин, че не е имало такъв гуляй, както беше обявено в един сайт", заяви още Цонев.

По повод вчерашното изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов, че трябва да се премахне политическата квота във ВСС, той потвърди думите на председателя на ВАС Константин Пенчев, че за това трябва да се свика Велико Народно събрание.
"Министърът на вътрешните работи вчера поиска структурната промяна на съвета с премахването на тази квота. Намаляването на състава на един върховен орган на една от властите, в случая - съдебната, е равносилно на това да се намали съставът на парламента", коментира Цонев и бе категоричен, че в работата на ВСС не се забелязва присъствие на политическа воля.

Във връзка със скандала "Красьо Черния", който също бе напомнен от Цветанов, Цони Цонев коментира, че е постигнат висок превантивен ефект върху всички магистрати в страната по въпроса с хигиената на контактите им. Той припомни, че след този скандал са последвали две оставки на членове на ВСС и 18 дисциплинарни производства, 13 от които са приключили, а две от тях с уволнения.

Днес ВСС е освободил от поста му на зам.-председател на Окръжния съд в Плевен съдията Николай Господинов. Съветът е установил, че той е разговарял по телефона между 53 и 56 пъти с Красимир Георгиев (Красьо Черния). Разговорите на двамата са били преди и около периода, в който съдията се е кандидатирал за председател на Плевенския окръжен съд. Пред ВСС той е обяснил, че се познава с Георгиев, тъй като и двамата са "плевенски кадри".