Инциденът е станал малко след 21.00 ч., съобщиха от полицията, предаде БЛИЦ. Тя била нападната след като затворила фризьорския си салон заедно с 24-годишен фризьор. "Придвижвайки се вече към автомобила си, са нападнати от двама, трима младежи, които са нанесли изключително тежък побой върху самата нея. Момчето се е опитало да й помогне", каза вътрешният министър Цветан Цветанов.
Нападателите са пребили жестоко Зидарова с бухалки, след което са й откраднали чантата и са избягали. Тя е със счупена дясна подребрица, пукната лява подбедрица и пукнато ребро, както и с избит зъб. Настанена е за лечение в травматологията на "Пирогов", но няма опасност за живота й, съобщиха от болницата. "Това са счупвания, които са с голяма кръвозагуба и намачкване на меките тъкани. Така че си е една сериозна травма", каза д-р Алелександър Петров, травматолог, цитиран от БГНЕС. 24-годишният мъж, който е бил с нея, е получил по-леки травми при инцидента и е напуснал "Пирогов" за домашно лечение. 
От полицията смятат, че мотивът за нападението е личен, тъй като придружителят се е отървал без почти никакви наранявания. Проверяват се хора от най-близкото обкръжение на Зидарова.
Тя е имала съпруг, с когото са разделени от 2 години някъде и е имала връзка със син на един известен бизнесмен. Ползвала е и охрана, след което вече са се разделили и охраната е била свалена. В момента колегите изчистват защо се е налагало да има охрана, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.   Колегите работят, надявам се, че ще направят всичко възможно да разкрием това престъпление, допълни той. 
Деси Зидарова е популярна моделка и актриса. Участвала е в сериала "Хотел България" и в много чужди продукции. Тя  е била съпруга на бизнесмена Веселин Янев с прякор Парцала. Той е собственик на столичната дискотека “Ескейп” и е сочен за близък до Маргините. Според източници на БНТ името на приятеля на Зидарова е Стайко Стайков. Той е син на Минко Стайков, който е собственик на “Винпром-Карнобат”. Зидарова и Стайков-младши не отдавна са прекратили връзката си, твърдят запознати.
Посегателството над Деси Зидарова напомня нападението над Евгения Калканджиева. На 15 декември 1996 г., месеци след като е коронована за Мис България, и е класирана шеста в конкурса „Мис Свят“, Евгения Калканджиева е пребита от неизвестни пред офиса на модна агенция „Визаж” на ул. „Неофит Рилски” 43. Манекенката е приета по спешност в болницата с разкъсани вътрешни органи. Тогава нападателите й отмъкнаха дамската й чанта с 10 000 лева и златен часовник „Картие”. На 30 декември Калканджиева бе изписана от „Пирогов”.

Вижте снимки на Деси Зидарова