Това съобщи секретарят на комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни Петко Василев, цитиран от БГНЕС. Скандалният случай е укриван от медиите няколко месеца.
При друг инцидент деветокласнички са извършили побой над своя съученичка на оживено място в центъра на града. Поводът бил ревност.
Василев разкри, че в града под тепетата се наблюдава бум на момичешки банди. Агресията сред тинейджърките се свежда до юмручен бой - обикновено при разрешаване на спорове с противоположния пол. Често нежната половина тероризира момчета. Вече има заведени дела за детски побой над възрастни, съобщи секретарят на комисията.
Не са редки случаите на полова агресия към момчетата. Констатирано е и садистично отношение към домашни животни. Според Василев сексуалната агресия се дължи на порок на възрастта, на крайно разкрепостяване, безцеремонност, пропуски във възпитанието. Откровената вулгарност на момичетата е в резултат на гледането на порно филми и възможностите, които предоставя интернет.