Това каза за БТА зам.-кметът на столицата Минко Герджиков. От днес започва да тече десетдневният срок за обжалването на заповедта на кмета за класирането на фирмите след процедурата по пряко договаряне. За един от районите - "Красно село", ще има нова процедура по пряко договаряне, тъй като едната от поканените фирми е декласирана заради непълна документация.
Цените, по които ще се чистят столичните райони след процедурата по пряко договаряне, са близки до цените на общинското дружество "Чистота-Искър", като максималното им надвишаване е 10%, каза Герджиков. Столичната община е поискала пояснения от Сметната палата за плащането на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване за периода от 6 март до сключването на договорите с фирмите.
Консорциумът "Титан Чистота София" поема почистването в районите "Искър", "Лозенец", "Студентски", "Панчарево", "Подуяне" и "Средец". Консорциумът има вече договор за почистването на "Младост" и "Витоша".
Общинското дружество "Чистота-Искър" ЕООД ще поеме почистването и на централната част от район "Триадица". То вече има договор с общината за почистването на останалата част от района и на районите "Овча купел" и "Люлин".
"Заубермахер България" ще чисти "Връбница", "Кремиковци" и "Красна поляна".
"БАКС 99" ще почиства район "Слатина". Дружеството-подизпълнител на общинската "Чистота-Искър" в почистването на два от районите й ще почиства още районите "Нови Искър" и "Възраждане".
"Астон сервиз" ще почиства район "Изгрев", "Екобулсорт" - районите "Илинден", "Надежда", "Банкя" и "Сердика", а "Шеле" - район "Оборище".