НАП получи декларация от яхта в океана

stat
15:10  |  17 юни 2008 / Автор Десислава Димитрова /  
Николай Василев и Мария Мургина откриха нова система за обслужване на клиенти в НАП Варна Николай Василев и Мария Мургина откриха нова система за обслужване на клиенти в НАП Варна
Сн.: БГНЕС

Данъчна декларация за облагане на доходи беше подадена от Атлантическия океан по интернет, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).
Четирима български ентусиасти решили да осъществят круиз по вода, наречен "До Чикаго и назад...с яхта", посветен на Алеко Константинов. Те обаче не забравили да изпълнят и задълженията си към държавата. Пътешествието, за което нашенците разказват в блога си chicagoandback.org., започнало през април.
До края на данъчната кампания в НАП са постъпили 13 800 декларации за облагане на лични доходи по електронен път. Те са с 3,4 пъти повече от миналата година, когато по този начин са подадени едва 4000. 40 365 пък са фирмите, предпочели да използват интернет, като през 2007 г. приетите по електронен път корпоративни декларации са били само 13 600. Вчера министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев откри нова система за управление на опашките в офиса на НАП във Варна.
„Не само това, условията за обслужване, както и самите салони за клиентите на агенцията, са на ниво, на което биха завидели дори и някои банкови институции”, похвали се Василев.



Последно в


Хамас няма сили за интифада

В отговор на признаването на Ерусалим (за столица Израел) палестинското движение Хамас обяви ново, вече трето поред масово антиизраелско въстание - интифада.