Това съобщи директорът на Областна дирекция "Полиция" комисар Димитър Димитров, цитиран от БТА. Според някои информации момичето е от Бургас.
Трите козирки на офисите на Първа инвестиционна банка, Райфайзен банк и на магазина в съседство се срутиха около 21 часа на 2 януари. На сутринта след инцидента бе съобщено, че няма жертви и пострадали.
Тялото на Гергана бе открито около 14,40 ч. в петък - 4 януари, когато започнали да разчистват отломките. Не стана ясно защо едва сега ги разчистват.
Най-вероятно Гергана е починала от задушаване, според полицията. Отломките са паднали така, че не са я притиснали. Вероятно е имала шанс да оживее, ако отломките са били разчистени навреме.
Родителите на девойката са нямали връзка с нея от два дни. Подали са сигнал в Първо РПУ в морската столица за изчезването й. Притеснението им се засилило, тъй като тя не отговаряла на мобилния си телефон, а вчера не се е явила на изпит в университета, в който учила. Трупът е разпознат от родителите, съобщиха от пресцентъра на полицията, цитирани от БГНЕС.
По думите на комисар Димитров, става въпрос за нещастен случай. Той допълни, че е образувано досъдебно производство за смърт, причинена от непредпазливост и небрежност.
По непотвърдена информация затрупването на студентката е заснето от камерите на Първа инвестиционна банка. Преди да паднат козирките и да прекъснат камерите, последният кадър е от преминаващо момиче, облечено в бяло, съобщи Дарик.
Очевидец разказа за "Фокус", че охранителите на банките заявили, че са видели на охранителните камери преминаващо момиче, но след като е паднала козирката, захранващият кабел на камерите се е скъсал и те не били убедени, дали момичето наистина е под срутилата се козирка или е продължило пътя си.
Вижте снимки от мястото на срутването