Наляха бетон в обзаведен апартамент

stat
22:45  |  4 декември 2007 / Автор Павлина /  
Двете строителни фирми се обвиниха една друга Двете строителни фирми се обвиниха една друга
Сн.: БГНЕС

За броени минути апартамент в столичния квартал “Хаджи Димитър“ беше залят с няколко кубика бетон. Страничната стена на кооперацията не издържала под натиска на изливащата смес и половината дневна потънала в бетон.
Собствениците – семейство Захариеви разбрали за случилото се от съседи. Бързо взели такси до дома си и едвам влезли в дневната, предаде БНТ. "Аз и съпругът ми сме работили две години, за да не плащаме на майстори и да постигнем нещо за нашия уют. Андриян и Ивелина вече са предупреждавали всички възможни институции за това, че калканът на собствената им кооперация е с дебелина само 12 см", разказва Ивелина Захариева. Семейството има дете на 6 години и “не се знае какво щеше да се случи, ако не е беше на детска градина“, споделя Андриян Захариев.
Блокът, в който живеят Захариеви е построен преди година от софийската фирма “Престиж“. Според Румен Павлов, президент на фирмата, “не 12, не 15, а зид от 40 см ми е поддавал. Търсете фирмата, която строи и ги питайте защо те са направили кофража на колоните само от едната страна, а не задната. Използват моята стена и стереопора, който съм залепил за гръб на колоната“.
Пловдивската строителна фирма, чиито работници са причинили изливането на бетон насред апартамента на Захариеви, обещаха да обезщетят пострадалото семейство. С това се е ангажирал лично президентът на строителна фирма “Стропласт“ Георги Георгиев, който на свой ред се закани да предяви иск срещу фирма “Престиж” заради некачествено строителство.



Последно в


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.