Инцидентът е станал около 23 часа на третокласния път от Монтана към Добри дол. 

Ударили са се челно микробус "Фолксваген Транспортер" с кърджалийска регистрация и влекач "МАН" с великотърновска регистрация, собственост на фирма от Горна Оряховица.

Вижте снимки>>>

Микробусът е шофиран от 30-годишен мъж от община Кирково. На десен завой при мокра настилка, водачът изгубил контрол над буса, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно във влекача, който е шофиран от 59-годишен мъж от Горна Оряховица.

Шофьорът на буса е карал с несъобразена скорост. Той е загинал на място, допълниха от монтанската полиция.

Ударът е бил толкова силен, че бусът отместил ТИР-а с 1,5 м назад, пише "Труд".

На място са загинали и четирима от пътниците - двама мъже на 49 и 75 години и две жени на по 45 години. Те са от Момчилград и Кирково.

В болницата в Лом са настанени другите четирима пътници от микробуса - мъже на възраст между 21 и 56 години - всички от община Кирково. Те са в много тежко състояние и с опасност за живота.

Директорът на МБАЛ-Лом д-р Георги Савков съобщи, че единият от пострадалите е със счупени ребра, другият - с мозъчна травма, третият - със спукан далак и в момента е в операционната, а четвъртият има лицево-челюстна травма.

„В тежко състояние са, но смятаме, че ще ги овладеем”, заяви д-р Савков, цитиран от "Фокус".

Той добави, че се поддържа непрекъсната връзка с „Пирогов” в София.

Общините Момчилград и Кирково ще осигурят специализирани коли за транспортирането на телата на загиналите, съобщи БТА.

Едната от загиналите жени се казва Севдие Осман е от кирковското село Фотиново. Тя пътувала за Белгия, където от 2 месеца работел мъжът й, разказа кметът на селото Назиф Сюлейман, цитиран от "24 часа".
Семейството има три дъщери.