Само няколко часа, след като Окръжният съд в Стара Загора освободи предсрочно от затвора 47-годишния Георги Сапунджиев, който преди четири години прегази и уби на място 4-годишния Паоло Иванов, Окръжната прокуратура внесе протест в Апелативния съд в Пловдив срещу решението. 

Старозагорецът сам подал молба до окръжните магистрати да бъде освободен предсрочно, тъй като е излежал половината от наказанието си и няма провинения.

Тази сутрин съдът реши, че молбата му ще бъде удовлетворена, тъй като не е имал провинения в затворническото общежитие и е работил във външна фирма. Освен това показал "блестящи резултати" на курс по отговорно шофиране, който посещавал, докато изтърпявал наказанието си. Според магистратите, затворническата администрация и психолозите, рискът Георги Сапунджиев да извърши същото престъпление е нисък. През следващите две години обаче той ще се среща с пробационен работник на адреса си в село Змейово.

На 2 юни 2014 г. на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора 47-годишният Георги Сапунджиев навлезе с джипа си в забранената за коли зона при опит да направи обратен завой и прегази малкия Паоло. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло загина на място

След като делото мина на три съдебни инстанции, Върховният касационен съд потвърди 6-годишната ефективна присъда на 47-годишния мъж, която бе постановена при съкратен съдебен процес. Георги Сапунджиев бе лишен и от правото да шофира за срок от 8 години.

Очаква се Апелативният съд в Пловдив да насрочи дата за разглеждане на протеста на окръжните прокурори от Стара Загора.