Съдийка в Лас Вегас бе нападната по време на съдебно заседание от подсъдим, който внезапно прескочи загражденията, разделящи го от магистрата, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

На публично достъпни записи от заседанието се вижда как Деобра Редън, подсъдим за опит за нападение и побой, обижда съдия Мери Кей Холтъс и след това се нахвърля върху нея, когато разбира, че тя е на път да го изпрати зад решетките. Малко преди това адвокатът му бил поискал условна присъда с изпитателен срок.

"Разбирам ви, но мисля, че е време да вкуси от нещо друго", отвърнала съдийката, визирайки вече богатото криминално досие на подсъдимия.

Снимка: Скрийншот

На записите се вижда, че подсъдимия се нахвърля върху съдийката, като се изплъзва на охранител и съдебни служители, които се опитват да се намесят. В последвалото сбиване той ѝ нанесъл няколко удара и се вижда как тя пада назад, преди нападателят да бъде усмирен от няколко души.

На съдийката не се наложило да потърси болнична помощ, но служител на охраната обаче е бил хоспитализиран с кървяща рана на челото и изкълчено рамо.

"Съдия Холтъс получи някои наранявания, следим състоянието ѝ", заяви за АФП говорителка на съда на окръг Кларк, щата Невада. Състоянието на ранения служител на реда вече е "стабилно", каза още тя.

След този инцидент "преразглеждаме всички наши протоколи и ще направим всичко необходимо, за да защитим съдебната власт, обществеността и нашите служители", изтъкна говорителката.

Нападателят ще се изправи пред множество нови обвинения, включително побой над длъжностни лица - съдийката и съдебните служители.