Софийски градски съд реши двамата задържани за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна да останат в ареста. Извършителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев направиха пълни самопризнания. Ако вината им се докаже, ги очаква доживотен затвор без право на замяна.

Всички снимки на убийците пред съда вижте тук >>

"Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа", е бил единственият коментар на Пламен Шляпашки в съдебната зала.

Останки от телата на жертвите бяха намерени край Негован в средата на август. Убийството е извършено на 14 юли в апартамент на семейството на столичния булевард "Витоша". Софийската градска прокуратура повдигна на задържаните обвинение в предумишлено убийство с користна цел.

Мотивът за престъплението е финансов. Пламен и Георги очаквали в жилището семейството да има пари от продаден имот в столичния квартал "Емил Марков", защото Йордан Атанасов им споделил, че лихвите в банките са твърде ниски.

В крайна сметка двамата мъже открили едва около 1500 лева и златни накити, които задигнали, след като убили двойката. Част от бижутата по-късно полицаите откриха в съпругата на един от престъпниците. Оказа се, че той ги е подарил, без да споменава за произхода им.