Единият от задържаните за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна - Георги Нанчев направи нов опит да излезе от ареста, но апелативните магистрати в София отказаха да изменят мярката му за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от съда.

Нанчев и съучастникът му Пламен Шляпашки бяха задържани през август м.г., след като останките на съпрузите Атанасови бяха открити случайно от минувач край водоема в Негован. 

При разследването стана ясно, че двойното убийство е извършено на 14 юли в апартамента на семейството на столичния булевард "Витоша". Йордан и Марияна Атанасови са били застреляни, а телата им разчленени, набутани в бидони и захвърлени край Негован.

Според прокуратурата, мотивът за престъплението е финансов. Пламен и Георги очаквали в жилището семейството да има пари от продаден имот в столичния квартал "Емил Марков", защото Йордан Атанасов им споделил, че лихвите в банките са твърде ниски.

В крайна сметка двамата мъже открили едва около 1500 лева и златни накити, които задигнали, след като убили двойката. Част от бижутата по-късно полицаите откриха в съпругата на един от престъпниците. Оказа се, че той ги е подарил, без да споменава за произхода им.

Оттогава двамата убийци са в ареста, а Нанчев няколко пъти обжалва мярката си за неотклонение. 

Според Софийския апелативен съд обаче отказа свобода на убиеца, като се аргументира с тежестта и начина на извършване на престъплението, прикриването на следите, както и опасността от извършване на ново престъпление.

Георги Нанчев остава в ареста, а срокът на задържането му е разумен по смисъла на закона - 1 година и 4 месеца към момента, считат магистратите.