Софийската градска прокуратура проверява какви данни има по отношение на Сотир Ушев и Николай Копринков, каза пред журналисти градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя уточни, че не е намерен сигнал срещу съветника на президента Николай Копринков в прокуратурата.

По думите ѝ случаят вече е разпределен на наблюдаващ прокурор, възможно е и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски да бъде призован на разпит.

Никога не е било образувано дело "Кешгейт" в Софийската градска прокуратура. Единственият сигнал е на Антикорупционния фонд и именно по него може да бъде призован Делян Пеевски, уточни Кирилова.

Успоредно с това в градската прокуратура върви мониторинг на дела, които са дошли от закритата вече спецпрокуратура. 

"Кешгейт" няма. По сигнала, който дойде от Антикорупционния фонд, започнахме да проверяваме, за да видим какво имаме. Търсим за имената, които бяха споменати - Копринков и Ушев", каза още градският прокурор на София.

През миналата седмица Делян Пеевски определи президентството като "една тъмна институция, пълна с много кеш". Тогава той попита къде са потънали "Пътят на Копринката", както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев. Днес Делян Пеевски oтправи питане към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията за сигнали, свързани с корупция в президентството.