Главният секретар на президента Румен Радев публикува гневен пост във Фейсбук. Димитър Стоянов възнегодува от начина на отразяване на пътно-транспортното произшествие с бащата на държавния глава през миналата година в Хасково.

Ето какво написа той в социалната мрежа след новината, че съдът отменя уволнението на автоконтрольора Минко Станков, който отказа да състави акт на бащата на президента:

"Уволниха полицай заради инцидента с бащата на президента - това беше първа новина за българското медийно пространство. В същото време, същите тези медии не се заинтересуваха"

  • Защо е наложено дисциплинарно наказание на полицая?
  • В какво се състои неговото провинение?
  • Какво прави в 06.00 часа министърът на вътрешните работи в Хасково?
  • Какво е искано от областния директор на хасковското МВР и т.н.

Същите тези медии сега са крайно пестиливи и не отразяват решението на съда с което същият този полицай е върнат на работа. Защо няма интервю с него, нека се чуе истината!"

Съдът отмени уволнението на автоконтрольора Минко Станков, който отказа да направи акт на бащата на президента Румен Радев, стана ясно в събота. Със свое решение Хасковския административен съд е уважил жалбата му против наложеното му дисциплинарно наказание "уволнение". Решението му подлежи на обжалване пред по-висока инстанция.

Инцидентът стана миналата година. Заедно с Минко Станков и други четирима от РУ Полиция Харманли получиха сериозни наказания. След като на кръгово кръстовище в Харманли Мерцедесът, управляван от бащата на държавния глава, блъсна триколка, Минко Станков бе уволнен дисциплинарно с мотив "уронване на престижа на МВР".

От кадрите, разпространени от охранителните камери, се виждаше, че мъжът с триколката се движи с предимство в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с Мерцедеса на Георги Радев. Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение.

"Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих наляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни Станков.

"Съвестта ми е чиста. Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на Мерцедеса, щеше да е същото", каза след инцидента полицаят.