"Видях колата, че идва, но помислих, че ще спре. Той не ме е видял - дали от слънцето, дали от нещо друго", разказа пред Нова телевизия пострадалият Стефан Тодоров който бе ударен от мерцедеса на бащата на президента Румен Радев.

"За какво ме безпокоите? Нищо не искам да говоря. Не съм пускал жалба в МВР. Не ми се говори по този въпрос, айде чао, довиждане", лаконичен бил пострадалият Тодоров.

От източници в Харманли обаче Faktor.bg научил, че още минути след катастрофата Стефчо Тодоров е заявил на полицаите, че е недоволен от работата им и ще пусне в МВР възражение по случая. Но на следващия ден изненадващо е заявил, че се отказва да пуска жалба. Пред полицаите потвърдил, че с него е воден разговор, за да действа по този начин. Кой го е "посъветвал" да постъпи така, тепърва трябва да се установи.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров разпоредиха проверка във връзка с пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги.

По-рано днес стана ясно, че миналия петък (17 август) на кръгово кръстовище в Харманли Георги Радев блъснал с колата си мъж с триколка.

Пострадалият Стефан Тодоров е откаран в болница. При инцидента той си натъртил ръката и крака.

Мъжът е категоричен, че няма никакви претенции към Георги Радев и няма да го съди.

Инцидентът обаче предизвика съмнения, че е имало опит информацията да бъде прикрита.

Разпоредената проверка се извършва от екипи на Главна дирекция "Национална полиция" и Дирекция "Инспекторат" на МВР. В хода ѝ са разпитани служителите, обслужили местопроизшествието, както и пострадалият при инцидента, иззети са записи от видеокамери и друг доказателствен материал.

Резултатите ще бъдат докладвани на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До този момент президентът Румен Радев не е коментирал инцидента. От щаба на държавния глава нито потвърдиха, нито отрекоха новината, но заявиха, че институцията не e упражнявалa натиск над МВР.