Бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, направи първи коментар за инцидента, при който се сблъска с инвалидна електрическа триколка в Харманли. Той твърди, че по никакъв начин семейството не се е опитвало да прикрие катастрофата.

Катастрофата става на кръгово кръстовище в града. колата на Георги и Станка Радеви се удря в триколка.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", каза 81-годишният Радев пред Нова телевизия.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", допълни съпругата му.

Акт е написан на мъжа с триколката, а за инцидента се разбра девет дни по-късно. Затова и МВР, и прокуратурата започнаха разследване. Взета е проба за алкохол и наркотици на Георги Радев. Отрицателни са.

"На никого давление не съм оказвал. Даже полицая ми каза, бай Георги, дай да те закараме в болница , аз се притесних много, устата ми пресъхна както сега, разбирате ли", категоричен бе бащата на президента пред bTV.

Родителите не казали за инцидента на сина си. Той разбрал два дни по-късно. Пострадалият няма претенции към семейство Радеви.

"Ще останем приятели с него, това да ви кажа. Просто не искам нищо повече", каза Стефан Тодоров.

Той обаче видя разминаване в протокола, който са му написали полицаите - че той е причинил катастрофата, и реалната ситуация.

"Преди да подпиша аз помолих, тоя сержант, да ми го прочете. Той ми го прочете набързо, набързо и от това, което ми каза няма нищо вярно. Всичко е така направено, че аз съм виновен", заяви още Тодоров, който се е разминал с охлузни рани и синини по кракатата и едната ръка.