Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев се яви на разпит в Софийска районна прокуратура. "Бях извикан като свидетел за заплаха срещу Радостин Василев. Не знам да има такава", каза той пред журналисти.

Всички снимки вижте тук >>>

Вчера бе образувано досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо народния представител Радостин Василев. Разследването е за това, че на 25 май 2023 г. в София той е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.

На 26 май и самият депутат (който впоследствие напусна парламентраната група на ПП-ДБ) е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. В края на миналата седмица Радостин Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи, а вчера каза, че се страхува за живота си.

Пред журналисти Асен Василев каза само, че не се притеснява от разпита му в прокуратурата и че не знае за какво го викат от държавното обвинение. Въпреки че обеща на излизане да разкаже повече на медиите, той съобщи само причината за призоваването му.

Асен Василев коментира и че не знае и защо Радостин Василев се притеснява и от какво, така че да е с охрана от ДАНС, предаде БТА.

Снимка: БТА

В понеделник на разпит отново в Софийската районна прокуратура беше призован и Кирил Петков, но той не се яви. Ден по-рано от пресцентъра му съобщиха, че е в Братислава да открива партиен офис на ПП.

Заради записите, разпространени от Радостин Василев, прокуратурата започна и разследване за престъпления против републиката.

Снимка: БТА