Няколко часа след пресконференцията, на която Радостин Василев огласи част от запис от онлайн заседание на на Националния съвет на "Продължаваме промяната", в профила си във Facebook той сподели линк и към целия почти 5-часов запис от виртуалната среща на ПП.

Целия запис може да чуете в прикаченото аудио по-горе  

В аудиото, което по-рано беше пуснато пред журналисти, гласове, за които се твърди, че са на Кирил Петков и Асен Василев обсъждат с колегите си от партията назначения в службите, одобрени от посолство, договорки с Урсула фон дер Лайен за заобикаляне на изискванията за Шенген и Еврозоната, както и как да бъде съхранен имунитетът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По думите на Радостин Василев по време на срещата се е обсъждала "виртуалната коалиция с ГЕРБ". Бившият премиер Кирил Петков обяснявал как подобно нещо не трябва да бъде представено като коалиция и че такова правителство със сигурност ще "изпере" лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В записа се чува и Асен Василев, който заявява, че "кабинет ще има, докато Борисов се страхува от главния прокурор Иван Гешев".

Според Василев ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта. Но "този танц ще прерасне в прегръдка по интереси".

"ПП се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания - конституционната реформа е заблуда, вероятността да няма бюджет", заяви Радостин Василев по време на пресконференцията и отбеляза, че има задкулисие.

В разпространението на записа от ПП, ДБ и ГЕРБ съзряха опит да бъде провалено формирането на бъдещо ротационно правителство. 

Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака, заяви Кирил Петков на брифинг в НС.

Той посочи, че ще настояват всеки един кандидат, който ще предложат начело на службите, да има чисто минало. Петков подчерта, че не са съгласували имена с посолства.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече случващото се "нечистоплътност".

"Човек да няма телефон на днешно време. Превърнахме се в държава на записите. Тук се връщам - мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не. Изпадахте в телешки възторг всички да коментирате. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Точка. Ако ви запише някой по кулоарите какви неща си говорите, представете си какви журналисти ще станете, защото всеки си има мнение за нещо", каза Бойко Борисов.

От своя страна Христо Иванов беше категоричен, че не е водил такива разговори, за които се говори в записа, и не може да ги интерпретира. 

"Ние сме обсъждали практиката на ЕП за сваляне на имунитети, така че да има възможност да се направи преценка кога става въпрос за упражняване на правомощията на прокуратурата с оглед на политическата конюнктура с рекетьорски атаки или става въпрос за основани искания", коментира Иванов.

От ДПС пък поискаха свикване на Велико народно събрание, тъй като "държавата е в тотален разпад - нищо не функционира, а всеки записва всеки". А от "Възраждане" обявиха, че заради записа дават Кирил Петков и Асен Василев на главния прокурор Иван Гешев. 

От ИТН, където доскоро Радостин Василев беше депутат, заявиха, че "заради такива като Радостин Василев елиминираха качествени експерти, личности, които вече не са част от нашата политическа формация, за да сложат на преден план "един такъв ренегат".

"Истината излиза наяве и вече няма спорове кой какъв е", заяви пред журналисти и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Депутатите от ИТН дори изгледаха пресконференцията на Василев с пуканки и чипс.

Лидерът на БСП не пожела да коментира случващото се със записите, но обвини за политическата ситуация в страната Бойко Борисов.