Бургаският окръжен съд постанови 10 години затвор за 36-годишния Живко Петров от айтоското село Караново, който беше признат за виновен, че от ноември 2017 г. до 17 март 2018 г. многократно е изнасилвал 9-годишната си дъщеря.

Присъдата беше произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен и получи по-ниско наказание. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвора.

Насилникът беше арестуван след сигнал, подаден в полицията от бабата и майката на момиченцето. Жената не знаела какво се случва с дъщеря, която мълчала от страх заради заплахите на бащата, че ако проговори ще се случи нещо ужасно и на двете. Един ден обаче детето не издържало и разказало всичко на баба си. Тя веднага казала на майката и двете жени сигнализирали полицията.

В този момент майката била бременна в третия месец.

"Жената е много разстроена, самообвинява се, че нищо не е забелязала по-рано и сега не иска да роди друго дете от него. В селото се говори, че не е отричал. Дори се разчу, че се оправдавал, че не е насилвал детето, а всичко, което са правели било по взаимно съгласие. Казвал, че имали много специална връзка", разказаха тогава близки на семейството пред медиите.

Присъдата на Окръжния съд може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Бургас.