Китайски пътнически самолет излезе от пистата по време на излитане и се подпали, при което бяха ранени над 30 човека, предаде Асошиейтед прес. 

Самолетът на авиокомпания "Тибет еърлайнс" със 122 души на борда е трябвало да излети от югозападния китайски град Чунцин за Нинчи в автономния район Тибет. Видеокадри, излъчени от държавните медии, показаха как лявата част на самолета гори, а хора, явно пътници, напускат бързо мястото на произшествието. На други кадри се вижда как пожарни коли пръскат с вода самолета. Инцидентът е станал сутринта, съобщи "Тибет еърлайнс".

Всички 113 пътници и девет души екипаж са били евакуирани от самолета "Еърбъс" А319-115. При евакуацията 36 човека са пострадали. Те са навяхвания и охлузвания, каза регионалният клон на Управлението за гражданско въздухоплаване на Китай.

"При излитането екипажът на полета е установил нередност със самолета и е спрял излитането съгласно процедурите. Самолетът е излязъл от пистата и се е подпалил, след като двигателят се е ударил в земята. В момента огънят е изгасен", заяви управлението.

Летището каза, че около два часа след произшествието полетите са били възобновени и е започнало разследване. Една от трите писти е останала затворена, заявиха авиационните власти.