Турски прокурор е поискал до 18 години затвор за бивш разносвач на пици, обвинен, че е плюл в пица преди да я достави на клиента, предаде АФП. Случаят е от 24 декември 2017 г. в Ескишехир, в централната част на държавата.

Бившият доставчик, който след случая е уволнен, е обвинен, че е отворил кутията с пицата и е плюл вътре, преди да звънне на вратата на клиента, за да му предаде поръчката, съобщава турската информационна агенция ДХА.

Неговата постъпка е била разкрита, след като близък на собственика на жилищната сграда е прегледал кадрите от камерата за видеонаблюдение няколко дни по-късно. Той е уведомил наемателя, който е подал жалба.

На петото съдебно заседание от процеса днес прокурорът е поискал между две години и половина и 18 години затвор по две обвинения: "излагане на опасност на живота или здравето на другия, причинявайки разваляне на храни" и "повреждане на стока".

Причините за постъпката на разносвача не са известни. Агенция ДХА посочва, че разносвачът е заснел сцената с мобилния си телефон.

Поисканата присъда изглежда особено тежка, дори според критериите на турското правосъдие, което е известно, че не е особено снизходително, отбелязва АФП. За сравнение престъплението "принадлежност към въоръжена терористична организация" подлежи на наказание от 15 години затвор, посочва агенцията