Прокуратурата подчерта, че разпитът на роднини е рутинна мярка в такива случаи, тъй като се проверява дали нападателят е действал сам, откъде се е сдобил с оръжията си и други подобни данни, съобщиха АП и БТА.

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорността за нападението, в което бе убит един полицай, а двама са ранени. В колата на нападателя са открити пушка-помпа и ножове, както и документите на колата, по които са установени самоличността на нападателя и домашният му адрес, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

В жилището на заподозрения атентатор, намиращо се в град в департамента Сен-е-Марн източно от Париж, е извършен обиск. Не е ясно защо той не е използвал пушката-помпа. Според очевидци мъжът е стрелял с автомат "Калашников".

Полицията и прокуратурата казват единствено, че става дума за "автомат армейски образец".

Според източници на АФП в близост до тялото на терориста пък е била открита написана на ръка бележка с възхвала за „Ислямска държава“, предаде "Фокус".
Освен бележката, в автомобила властите са открили и Корана.

Властите в Париж все още не съобщават официално самоличността на атентатора. По неофициални данни обаче той е роден във Франция през 1977 г. и се казва Карим Шорфи.

"Самоличността на нападателя е известна и беше проверена. Няма да го съобщя, тъй като следствените действия с внезапни проверки продължават. Следователите искат да знаят със сигурност дали той е имал съучастници", заяви прокурорът на Париж Франсоа Моленс пред журналисти, предаде bTV.