Компанията собственик на таблоида "Нешънъл енкуайърър" Америкън медия инк. (АМИ) заяви, че е спазила закона при отразяването на любовната афера на развеждащия се шеф на Амазон Джеф Безос. В същото време тя увери, че ще направи внимателна проверка на неговите твърдения, че е бил шантажиран, и ще предприеме каквито действия са необходими, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Вчера Безос обвини АМИ, че се опитва да го шантажира със заплахата да публикува интимни снимки, които той бил изпратил на любовницата си, освен ако не заяви публично, че не смята, че таблоидът е действал срещу него с политически подбуди и не прекрати започнатото си разследване срещу "Нешънъл енкуайърър", което да установи как таблоидът се е сдобил със съобщенията.

Безос, който е най-богатият човек на света, и съпругата му обявиха миналия месец, че се развеждат след 25 години брак. В същия ден "Нешънъл енкуайърър" публикува статия, в която се казваше, че Безос имал любовна афера с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес и в която се представяха в детайли лични съобщения на Безос, с които изданието се било сдобило.

За разследването Безос наел частният следовател Гавин де Бекър, който трябвало да провери дали източник на компрометиращите снимки и лични съобщения не е братът на Санчес. Той бил привърженик на президента на САЩ Доналд Тръмп и нееднократно публично критикувал Безос, че в. "Вашингтон пост" публикува невярна информация за държавния глава. В хода на разследването Де Бекър пък казал на медийната компания, притежаваща изданието, че смята изнасянето на лична информация за Безос за политически мотивирана атака.

Безос, Амазон и притежаваният от него вестник "Вашингтон пост" са критикувани редовно в Туитър от Тръмп.