"Висшето учебно заведение гледа много сериозно на всякакви твърдения за плагиатство и проверява случая в съответствие с изискванията си", се казва в разпространено съобщение на висшето училище, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Сейф ал Ислам е учил в Лондонския икономически университет между 2003 и 2008 г. и е завършил с магистратура и докторат. Според британски медии обаче той бил наел друг да му напише доктората, а и преписал една част от дисертацията си. Дисертацията е на тема "Ролята на гражданското общество в демократизацията на международните институции", посочва Франс прес. Тя разглежда приноса на неправителствените организации за демократизацията на международни институции като Световната търговска организация.

На Лондонския икономически университет му се наложи да се защитава от критиките за връзки с либийския лидер Муамар Кадафи, след като се разкри, че Международният фонд за благотворителност и Фондацията за развитие, носещи името на Кадафи, обещали през 2009 г. да направят дарение за университета на стойност 1,5 милиона британски лири (1,8 милиона евро).

Късно вчера общото събрание на ООН единодушно суспендира членството на Либия в Съвета на ООН за човешките права заради репресиите на режима на Муамар Кадафи срещу протестиращите, предадоха световните агенции.
Либия не е изключена окончателно от Съвета на ООН за човешките права, но участието й в него се прекратява, докато Общото събрание реши дали да възобнови пълноправното й членство. Проектът за резолюцията бе внесен от арабските и африканските страни, посочва Асошиейтед прес.