Проверяват преписал ли е Сейф ал Ислам дисертацията си

Лондонският икономически университет (London School of Economics - LSE) проверява твърденията, че докторската дисертация на сина на либийския лидер Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам, е плод на плагиатство.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват преписал ли е Сейф ал Ислам дисертацията си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е Момента на Истината за семейство Гадафи-и Лондонският Икономически Университет,и бившите министри на Джамахирията,и Нели Фуртадо и...абсолютно всички се отрекоха от тях когато изпаднаха в немилост.41 години измамно щастие и приятелства.Дали са осъзнавали тогава колко ги използват?

заради петрола ще докажат че синчето му е невинно -тези жалки "европейци" дерат само нас българите

Това е истинската тема на могъща България-дисертацията на Сейф ал Ислам!Заедно с темата за апартамента на пълнолетния син на президента.Той все още не е "издигнат" за вицепремиер,но както го рекламират,ще стане!

Това ми прилича на онази певачка, дето през 2007 взела милион пари за 45 мин пеене от Кадафи, ама вчера решила да ги дари. Ако не беше станало жумбарето в Либия, и певачката щеше да си трае, и плагиати нямаше да има. Бхти смотания свят.

Американските университети имат една перфектна система за проверка на плагиатство, която си работи още веднага след предаване на всяка писмена работа - от най-кратките рефератчета през семестъра, през курсовите работи и дипломните тези - всеки осем поредни думи, съвпадащи с някакъв вече публикуван текст, се смятат за плагиат, ако не са обозначени като цитат под черта. Просто и лесно. Имат си база данни и програми, които сравняват. Студентските работи не се оценяват преди тази проверка. Защото ако се връщат назад и проверяват всяка дисертация, след като вече героят си е изконсумирал резултатите от преписването - каква полза?! А ако у нас се провери нещо, какви ли чудеса ще изскочат?! Дали ще остане и един доктор или магистър, или ще трябва просто да се затворят печатниците за дипломи от последните години?!... И в НБУ има такава система от доста време. КРайно време е обаче да я въведат също и в майката на българските университети - СУ, че оттам май се пръкват доста плагиатчета!... Много избирателно търсят тези плагиати!... А може би трябва да проверят и членовете на британското правителство?! Или не дай Боже - президента на Америка?!... При нас управляващите не плагиатствуват, те направо си подправят дипломите, за да бъдат назначени да разпределят еврофондовете (Калинка Илиева). За да си консултант и за да взимаш милиони, не трябва да си специалист, а да си депутат (Ахмед Доган). За да си министър, не трябва да имаш опит или да имаш капацитет, а трябва да си от нашите хора" (Симеон Дянков) и т.н. Това наистина е някакво що-годе решение. Но е по-скоро на ниво вместо нищо". Просто положителният резултат изобщо не може да гарантира оригиналност! Докторската титла при много хора е резултат от интересите и труда на човека. Където титлата се използувва с откровена показност, както е сред политици и подобни, то има доста по-голям шанс тя да е изплагиатствувана, за да се сдобие човек с такова лъскаво бижу"!...

Толкова са смешни в кампанията си да очернят по всички линии хората на Кадафи. Трябва малко по-умерено, за да не дразни.

Dа така е гн.професор,но нали знаете че когато САЩ пръднат българските ,пък и не само те, подлизурки се наакват.Какво да се прави борба за нов свтовен ред.

Да и ще установят, че рецензенти са му от Института по БКП на Гоце и в пакет с оръжието което са му продали!?

Явно Гоце ти боде очите отдавна,та не можеш да виждаш нищо друго...

Как позна - а ти си от АБ..ВГЗто, нали? 20 години ми стигат Гоце и крадливата ви партия!? Пък следващите...никой няма да си спомня за вас!

Ето за какво са се разбунтували в Либия - за дисертацията на сина на Кадафи а САЩ тръгнали с бойна флотилия да им помагат за еднатата дисертация.

Нищо не е препсвал, написали са му я.

като едното нищо :-) ама, няма как да се докаже. освен, ако този, който я е писал, нарочно не си е оставил малко ръцете, та един ден....

Туй ми е единствения проблем и въпроса на живота ми!

и какво, ако Хитлер е изпускал газове през ануса в джамия?

И защо чак сега проверяват?

И аз съм силно учуден! Къде са спали досега обективните английски медии!

Много избирателно търсят тези плагиати ... А може би трябва да проверим и членовете на британското правителство? Или ... не дай боже ... президента на Хамерика ...

Как до вчера им се кланяха, приемаха ги за равни и демократични?? Днес ги изкарват от лоши по-лоши. Това е света който ние създадохме и в които живеем - приятели сме с всички от които имаме изгода и върли противници на падналия и ненадежден вече в гешефтите ни. И най- важното е че го правим без точно и ясно да сме изяснили ситуацията, без факти, беа анализ а само за да сме добре....

Натегачи, не можахте ли да се сетите за това преди 1-2 години? На умряло куче нож вадите.

Хе-хе, има си хас с милиардите на тате зад гърба да си е напънал мозъка собственоръчно да измисли нещо...

Егати жалката история! На кой му дреме дали е преписвал или не е? Толкова смешна кампания срещу някого не съм гледал от зората на демокрацията в БГ!

Американските университети имат една перфектна система за проверка на плагиатство, която си работи още веднага след предаване на всяка писмена работа - от най-кратките рефератчета през триместъра, през курсовите работи и дипломните тези - всеки осем поредни думи, съвпадащи с някакъв вече публикуван текст, се смятат за плагиат, ако не са обозначени като цитат под черта. Просто и лесно. Имат си база данни и програми, които сравняват. Студентските работи не се оценяват преди тази проверка. Щото ако се връщат назад и проверяват всяка дисертация, след като вече героят си е изконсумирал резултатите от преписването - каква полза?! А ако у нас се провери нещо, какви ли чудеса ще изскочат?! Дали ще остане и един доктор или магистър, или ще трябва просто да се затворят печатниците за дипломи от последните години ...

и в НБУ има такава система от доста време. КРайно време е обаче в майката на университетите С?У също да я въведат, че от там май се пръкват доста плагиатчета.....

А в НБУ какво се пръква, хахаха.......

Това наистина е някакво що годе решение. Но е по-скоро на ниво "вместо нищо". Просто положителният резултат изобщо не може да гарантира оригиналност. Докторската титла при много хора е резултат от интересите и труда на човека. Където титлата се използва с откровена показност, както е сред политици и подобни, то има доста по-голям шанс тя да е изплагиатствана, за да се сдобие човек с такова лъскаво "бижу".

''Докторската титла при много хора е резултат от интересите и труда на човека.'' - кратко, точно, ясно и напълно вярно.

3а всичко си има хора! Hе е нужно да я преписва-друг може да му я д а д е готова! Bсичко може на тая грешна зема!!! A фамилията е "най-почтената" в с в е т а!!! Hали все 3апада им пречи-какво търси в UK!? Hеговите ръце са изплескани с кръвта на невинните от локерби!

За Локърби вземи прочети кои са били пасажери в този самолет и тогава пиши глупости!

А защо и "докторската" дисертация на любимия пожарникар да не е плагиат? Той, горкият, не е от най-силните в мисленето!

Не пиши такива работи моля ти се. За първи път той предлага едно революционно решение от световен мащаб- приложението на компютъра в пожарната.:)))))))))))))))))

При нас управляващи не плагиатстват, те направо си подправят дипломи и, за да бъдат назначени да распределят еврофондове(Калинка Илиева).Тук за да си консултант и за да взимаш милиони, не трябва да си специалист, а да си депутат(Ахмед Доган), за да си министър не трябва да имаш опит или да имаш капацитет, а трябва да си "от нашите хора"(монито дянков и цялото правителство

ами гея защо не го споменеш - цяла държава му дадоха да кара без книжка:))))

Я да видим как е станал доцент д-р Тракторов. Или пък как е влязъл във ВУЗ Ахмед Доган. Много е интересно кандидаттствал ли е гей Дмитриевич в МГУ или е приет "служебно" като син на висш партиен функционер. За Гоцката е ясно - той като агент на ДС и виден писач на доноси се е издигнал по тази линия. А ако разровим "научната продукция" на "академиците" от БАН чудо на чудесата ще стане. "разровиш ли го ще мирише, и ще горчи като отрова" - като че ли специално за "феодалните старци" ги е писал тия неща Вапцаров.

Дисертацията на Слави Бинев също трябва да се провери. Една ревизия от НАП на научната му ръководителка от БАН би била доста показателна.

Трябва да се провери и дисертацията на ББ, понеже е очевидно, че няма акъл сам да напише такава.

дисертацята му е пояникарска. за толкова има акул *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нема начин да нема начин!

боли ме.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.