Информирани източници, близки до германското правителство, са заявили, че е твърде рано да се вземе окончателно решение за размера на дълговете на Гърция, които ще бъдат опростени. Същите източници допълват, че окончателно въпросът ще се изясни, едва след като бъде представен докладът на инспекторите от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд за постигнатото от Атина по мерките за оздравяване на хазната.

В същото време германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че Париж и Берлин са "решени да направят необходимото за рекапитализирането на банките, за да се гарантира предоставянето на кредити за икономиката". Меркел заяви това на обща пресконференция с френския президент Никола Саркози след двустранни разговори. Разбирателството между двете страни по този въпрос е пълно, каза Саркози, след като се появиха информации, че тази тема поражда разногласия между Париж и Берлин, отбелязва АФП.

Проблемът между двете държави е доколко европейският спасителен фонд да се включи в спасяването на частните банки в Европа . Френските банки са едни от най-големите държатели на гръцки дългови книжа. Германия обаче настоява фондът да се използва само като кредитор от последна инстанция,съобщи Ройтерс. Берлин също настоява да се ограничи сумата, която всяка страна може да ползва от спасителния фонд, както и да се сложи таван на сумите, които може да се харчат за изкупуване на облигации, в даден период.
Меркел и Саркози се обявиха и за "значителни промени" в европейските договори.

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви в интервю за в."Файненшъл таймс", че лидерите на ЕС трябва да извадят "голямата базука", за да разрешат кризата в еврозоната.