Предлагат 60% редукция на гръцкия дълг

Членки на еврозоната обмислят вероятността до 60 процента от гръцките дългове да бъдат отписани, съобщи германски участник в преговорите, цитиран от ДПА, часове преди германския канцлер Ангела Меркел да се срещне с френския президент Никола Саркози в Берлин.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат 60% редукция на гръцкия дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо спасявате банките бе кретени? Спасявайте ХОРАТА!

Баси, ше се изям с парцалите. Трябваше да направят заплатите тук двойни. Да отпуснем жилката и ние. После Саркози и Меркел щяха да ни простят.

обикновени българи! Стягайте коланите, живейте при цени +европейски със заплати дневни европейски! Бачкайте или мрете, а дълговете има кой да ви увеличава - бойни хеликоптери "Пантер" ала-бала...

Имат политици, а не самопровъзгласили се магистраладжии! Докато Б.Б. върви към твърд провал с втълпените му от Росен Плевнелиев идеи за магистрали гръцкия премиер ще направи удар за 200милиарда. Е, това е идея за управление. Глупостта на Б.Б. ни мачка две години да мълчим,за да не му се карат в Европа. А хората искат и Европа им отпуска възможности за да живеят по-добре! Сигурно и пожарникарството му е такова....

държа да отбележа, че Саркози и Меркел се стремят сами да си решат проблема, а не да чакат гърците да поискат да се оправят сами. В момента потенциалните щети за еврозоната, респективно Германия и Франция са много по-големи, отколкото за Гърция. Ще рече съседите (освен ако не са го планирали от самото начало) минаха метър. А ако са го планирали това е някаква много извратена игра на ръба на острието.

НЕ РАЗБИРАМ КАК ТЕЗИ ДВАМЦАТА ОТ СНИМКАТА СМЯТАТ ДА РЕДУЦИРАТ ДЪЛГА НЕ САМО НА ГЪРЦИЯ , НО И НА ИЗПРЕВАРВАЩАТА Я С 2 ТРИЛЬОНА ЕВРО ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ ИТАЛИЯ ?? може би ще редуцират и задължението на Испания или на Белгия и Исландия ?? Как ще го направите бе перковци ??? ЩЕ ПЪЛНИТЕ С БЮДЖЕТНИ ПАРИ ОЩЕТЕНИТЕ ОТ РЕДЕКЦИЯТА БАНКИ ??? Ама вие наистина сте луди.

Ххехххаххе откъдето дошло там и отишло. Парите ( в хартиения им и електронен вариант, а не като агрегатно състояние) се създават САМО от фантазията на печатарите/издателите им. Другите са преразпределители.

Баламите стягаме колана, тарикатите реват на умряло и им опрощават дълга. Кой ще понесе загубите - банките да, ама те вземат пари от вложителите си - хора като нас, които като най-бедни и този дълг ще поемат. Жалко - предпочитах гърците да вземат някакви мерки поне.

Така си е!

Има един лаф - "бунаците копат лозето а юнаците пият виното " . Познайте кой от кои е !

СЕГА Е МОМЕНТЪ ДА ПОСКАМЕ И РЕДУКЦИЯ НА НАШИЯ ДЪЛГ!!!! ИНАЧЕ с нашите заплати от 200 евро .... НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ИЗМАМНИ ВИЗАТИЙЦИ, ХИТРИ ИРЛАДЦИ И ШМЕКЕРИ ПОРТУЛГАЛЦИ!!! Има и още на опашката за далавери с дългове - Forza Italia, Bella Espagna...

Ти гърците не ги мисли те си имат социална система за която се борят Лошото е че ние нищо не првим по въпроса

Ха, византийците пак прецакаха всички

не мога да ви разбера господа коментатори,какво да не би да ви е яд на гърците?

Разбира се , и още как !

лошо господа европейци, защо само 60% бе ? Остава и да наложите брутален пет седмичен осемчасов работен ден, без 15 и 16та заплата.

Аз пък предлагам да ни се опрости 100% от дълга като се има пред вид, че е несравнимо по-малък от гръцкия. Има ли навити? Мълчат нещо, а!!!

А на нас що не го опростят с толкова!!!!

Рано или късно(уви, май късно!), всички, даващи пари на гърците ЩЕ СПРАТ да дават пари на гърците! Въпросът е, когато даващите пари на гърците, СПРАТ да дават пари на гърците, какво ще правят гърците???

като се има предвид колко високи са лихвите в момента по гръцките дългове все ще се намерят спекуланти, които да рискуват. Е след това ще пропищят, че са на загуба...

Е, това си е класическа пирамида! Докога ще вдигат лихвите??? Ума ми не побира КАК цели държави се хващат на тая стара игра!!!