Тя написа в Туитър:

"Възпитана бях като католичка, после преминах в Епископалната църка, след това открих, че юдейската вяра е моето семейство. Сега съм готова да приема исляма от съображения за солидарност. Добре дошли, бежанци".

Тя допълни, че Америка трябва да остане свободна за хората от каквато и да е вяра и произход, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Вчера Тръмп подписа укази за затягане на имиграционните мерки и граничния контрол. Той има намерение и да преустанови за 120 дни програмата за прием на бежанци в САЩ и да прекрати за най-малко 30 дни издаването на визи на граждани от седем страни с преобладаващо мюсюлманско население - Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан.

Той заяви и намерението си "непременно" да бъдат създадени "зони за сигурност" в Сирия. Той ще натовари Държавния департамент и Пентагона със задачата да разработят план за обособяването на такива райони за цивилни бежанци в Сирия и съседни на нея страни. Планът трябва да бъде подготвен в срок от 90 дни от датата на президентския указ за него.

Междувременно Тръмп започна и изпълнение и на своето предизборно обещание, подписвайки нареждания за строителството на стена по границата с Мексико.