Демонстрантите са разпънали пред влака надпис: "Ако не се откажете, няма да има трофей" и заплашват да задържат купата, ако правителството не отмени планираните сериозни реформи на трудовия пазар, съобщи БНР.

Влаковата композиция с трофея обиколи 25 френски града от 1 април досега, преди да достигне гарата в северната част на Париж.

Четирите вагона бяха превърнати в музей на Европейското първенство по футбол, а всеки желаещ можеше да се снима с купата.

Великобритания предупреди за възможни терористични атаки

Великобритания предупреди гражданите си, които ще посетят европейското първенство по футбол във Франция, че стадионите, зоните за футболни фенове и транспортните центрове представляват потенциални цели за терористични атаки.

Има голяма заплаха от тероризъм, посочи британското външно министерство.

Кабинетът на премиера Дейвид Камерън уточни, че предупреждението не е в отговор на конкретна заплаха, но бива разпространено, за бъде предоставена адекватна информация на феновете.

Германците не жалят пари за сигурността си

Германският футболен съюз ще похарчи 800 хиляди евро за обезпечаване на сигурността на Бундестима на финалите на Евро 2016 във Франция, съобщи за "Билд" президентът на централата Райнхард Гриндел.

Той потвърди, че всеки един от футболистите от Маншафта ще получи по 300 хиляди евро при спечелване на титлата, колкото играчите взеха и за триумфа на Мондиал 2014 в Бразилия.

Премията за достигане на финал е 150 хиляди евро, а бонусът за класиране на четвъртфинал е 100 хиляди евро.

Евро 2016 стартира на 10 юни, а Германия е в група "С" с отборите на Украйна, Полша и Северна Ирландия.