Дипломатът е с ранг втори секретар в посолството.

Друг заподозрян по случая е свързан със севернокорейските държавни авиолинии.

Халид Абу Бакар, полицейски началник, каза, че двамата заподозрени все още са в Малайзия и са били призовани за разпит.

Има и трети севернокорейски заподозрян. За него не бяха съобщени подробности, но се предполага, че в момента също е в Малайзия.

Халид смята, че четирима други севернокорейски заподозрени, които избягаха от Малайзия в деня на убийството, са отишли в Пхенян.

Миналата седмица малайзийските власти арестуваха севернокореец и две жени - от Виетнам и Индонезия, във връзка със смъртта на заварения брат на диктатора Ким Чен-ун.

Обучени отровителки

Халид разказа днес някои сведения за самото покушение. Двете задържани жени са знаели, че ще нападнат с отрова Ким Чен-нам и са били инструктирани да си измият ръцете след това.

Жените, добави полицейският шеф, са преминали подготовка как да боравят с токсичното вещество, техните ръце били намазани с отровата и те после я намазали върху лицето на Ким Чен-нам.

Халид Абу Бакар отрече твърденията, че синът на Ким Чен-нам е в Малайзия. Медии съобщиха за негово пристигане по-рано тази седмица.

Полицаят каза, че разследващите търсят роднини на Ким, за да вземат ДНК проби от тях и да идентифицират тялото, но засега нито един роднина не е откликнал на призива.