В продължение на около тридесет години Белфаст е разтърсен от Смутните времена: въоръжен конфликт между ирландската и британската общност в Северна Ирландия.

25 години след Споразумението от Разпети петък, което слага край на голяма част от насилието, тези разделения продължават да живеят в съзнанието на хората и в архитектурата на града, където католическите и протестантските квартали все още са разделени от стени и порти.

ENTR се среща с Катрин, 24-годишна ирландска националистка и Джоел, 22-годишен британско-ирландски синдикалист, които разказват как живеят с наследството на Смутните времена днес.

Приключили ли са наистина Смутните времена в Белфаст и как живее днес поколението на "Бебетата на Мира"?

Снимка: ENTR bg

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитално платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа. ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook