Наскоро в Европа и в частност в Румъния започна дебат за това дали да бъде въведен лимит на кешовите плащания до 1000 евро. Провокиран от темата, екипът на ENTR България се разходи по главните столични улици и провери нагласите на българските младежи по темата.

Всеки има собствени аргументи за избора си. В повечето случаи младите хора у нас използват и двата метода на плащане и избират правилния за тях според ситуацията - мястото, на което плащат; сумата, която дължат или наличието на повече пари в брой или в карта.

  • Как предпочитат да плащат младите хора в България - в брой или с карта?
  • За какво харчат най-големи суми в брой?
  • Биха ли изпитали затруднение, ако в България също бъде въведен лими на плащанията в брой?

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитално платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа.

ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook!