Свободното пътувате между страните от ЕС е ключово, когато искаш да отидеш на почивка, да посетиш приятели или семейство, да учиш и да опознаваш други култури и общества.

Колко важно е възможно най-лесното пътуване между държавите и каква е ролята на членството в Шенгенското пространство?

След като стана ясно, че считано от март тази година България и Румъния стават част от шенгенското пространство по вода и въздух, екипите на ENTR се срещнаха с младежи от България, Румъния, Германия и Франция, които споделят какво значение има дали страната им е или съответно не е в Шенген, когато правят своите планове за пътуване и дали се чувстват повече или по-малко европейци поради тази причина.

Снимка: Istock by Getty Images / Колаж: ENTR bg

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитално платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа. ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook!