Детето е четвъртата жертва на Нордин Амрани, който също загина по време на касапницата от вторник на обяд, предаде АФП, позовавайки се на информация от болницата в града.
Малкият Габриел бил улучен от куршум, докато е бил в ръцете на майка си. Родителите му са оцелели при стрелбата, но са били предупредени от лекарите, че детето има само няколко часа живот, съобщи БТА.

По време убийствената "игра" на Амрани на място загина 15-годишно момче, а друго 17-годишно момче и 75-годишна жена починаха по-късно в болницата.

Труп на 45-годишна жена е открит при претърсването на имотите, свързани с Амрани. Тя е работела като чистачка при негови съседи. Не е известно защо убиецът я е накарал да влезе в неговия хангар, където я е застрелял.
АФП съобщава, че сутринта в деня на инцидента Амрани я поканил в дома си под претекст предложение за работа.

Установено е, че в хангара той е имал плантация за марихуана и склад за оръжие - престъпления, за които е бил осъждан неколкократно и по които все още е бил на свобода под гаранция.

Амрани е стрелял с автоматична пушка, произведена в Белгия и според експерти е целял да убие възможно най-много хора. След като мунициите за пушката му са свършили, той се е застрелял в главата сам.
Не е отпаднала версията той да е загинал при взривяването на една от четирите гранати, които е хвърлил по автобусната спирка с ученици, напуснали занятията си в обедните часове.

Според прокуратурата, макар да не е оставил предсмъртно писмо, Амрани наскоро е превел значителна сума по сметката на приятелката си с обяснението "Обичам те, любов моя! Успех!".

Днес по обед в Лиеж ще бъде запазена минута мълчание в памет на жертвите, а за събота се организира възпоменателно шествие по улиците на града. Тази вечер белгийските футболни отбори "Спортинг Андерлехт", който приема "Локомотив Москва" в мач от Европейската лига, както и "Стандард", които ще играят в Копенхаген, ще запазят минута мълчание в началото на срещите, а играчите ще се явят на терена с черни траурни ленти.

Нордин Амрани вече е имал 20 сблъсъка с белгийското правосъдие.

Български студент е станал свидетел на събитията. Мариян Тодоров е студент на разменни начала в Университета в белгийския град. В момента е записан в програма Международен бизнес мениджмънт в Университета в Ковънтри, Англия, съобщава Си Би Си Нюз, цитирана от "Фокус". 

„По време на нападението бях във фитнеса, който е на стотина метра от площад „Сент Ламбер”. След като се чуха изстрелите, всички започнаха да бягат и навсякъде имаше паника. Хората започнаха да тичат и викат. Аз не разбрах какво става, защото нямаше информация. Като мерки за сигурност някои от щорите на прозорците бяха свалени, но все още се виждаше през тях. Гледката на бягащи и крещящи хора наистина ме уплаши”, разказва той.