Рейндерс, който е и външен министър на Белгия, помести снимка, наподобяваща плакати от предвоенната кампания във Великобритания от 1939 г., станала известна най-много с призива "Запазете спокойствие и продължавайте напред".

Рейндерс е написал също, че профилът му е бил хакнат за няколко часа и се извинява за причинените неудобства. Докато профилът му не бе под негово разпореждане, на стената му се появи снимка на бившия канадски премиер Стивън Харпър и надпис "Ей, Канада, майната ти!".

Профилът на Рейндерс в Туитър е станал жертва на хакери часове след като Белгия обяви, че засега не може да подпише търговското споразумение ЕС-Канада. Белгия бе представена на вчерашното заседание на Съвета на ЕС в Люксембург от Рейндерс. На това заседание се очакваше европейските министри да подкрепят споразумението, което да бъде официално подписано следващата седмица.

Засега Белгия остава единствената държава в ЕС, която е твърдо против споразумението, ако не бъдат внесени някои промени в правните текстове. В полза на споразумението има мнозинство в ЕС, но европейските институции настояват за постигането на пълно единодушие.