Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с Мей в сряда, за да обсъдят решението на Великобритания да напусне Европейския съюз и последиците от това, заяви правителствен говорител в Берлин, цитиран от ДПА.

Мей ще бъде посрещната в канцлерството с военни почести и ще разговаря с Меркел в 18:30 българско време, след което ще бъде на работна вечеря, съобщи днес Щефен Зайберт. Темата за опита за преврат в Турция също ще бъде засегната.

В четвъртък Мей ще лети до Париж за двустранна среща с френския президент Франсоа Оланд, бе съобщено днес от офиса й на Даунинг стрийт. Лидерите ще обсъдят борбата срещу тероризма, проблеми на външната сигурност, осъществяването на Брекзита и важността на двустранните отношения между Великобритания и Франция, посочи Елисейският дворец.

Говорителка на Мей каза днес, че не очаква британският премиер да влезе в много подробни дискусии с двамата си събеседници, тъй като това все пак е първото й пътуване като правителствен ръководител, предаде Ройтерс.

Дейвид Камерън, който бе шест години премиер на Великобритания, подаде оставка, след като не успя да убеди британците да гласуват за оставане в Европейския съюз на референдума на 23 юни.