Агенцията, цитирана и от БТА, отбелязва, че това е първото самостоятелно събитие на г-жа Тръмп в Белия дом като първа дама на САЩ.

В сградата на американското президентство Мелания Тръмп прие около 50 жени, които седнаха около маси, украсени с букети лалета и сладък грах в нюанси на лилаво.

Присъстваха дъщерята на държавния глава Иванка, съпругата на вицепрезидента Майк Пенс -Карън, съветничката в Белия дом Келиан Конуей и министърът на образованието Бетси Девос.

Репортерите бяха изведени от залата, когато първата дама започна да говори.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър разпространи изявление, в което американското президентство поздравява жените в САЩ и по света по случай 8 март, предаде ТАСС.

Съединените щати възнамеряват "да помагат на жените по целия свят да реализират пълния си потенциал на световния пазар", пише в текста.

По-рано вчера президентът поздрави лично жените.

Доналд Тръмп, който в предизборната си кампания беше рязко критикуван за своето отношение към жените, написа в Туитър, че изпитва "огромно уважение" към тях и че в различните си роли те са жизненоважни за американското общество и икономика.