37-годишна полякиня и британският й съпруг станаха родители на петзнаци, съобщиха на пресконференция от ръководството на Университетската болница в Краков.

Всички снимки вижте тук

Бебетата - два момченца и три момиченца, са дошли на бял свят малко след 14 часа в неделя със секцио. Чарлз Патрик, Хенри Джеймс, Елизабет Мей, Еванджелин Роуз и Ариана Дейзи тежат между 710 и 1400 грама и са с ръст от около 40 сантиметра.

Петзнаците са родени в 28-ата седмица от бременността на 37-годишната Доминика. Те са поставени в кувьози и са на кислородна терапия, за да се подпомогне дишането им. Лекарите обаче са оптимисти и заявяват, че състоянието на мъниците е добро.

Семейството има още 7 деца на възраст между 10 месеца и 12 години, сред които още две двойки близнаци. 

Снимка: БТА/АР
 

"Всъщност се чувствам доста по-добре, отколкото очаквах. Ако имаш добър подход, организиран си и си позитивен, е напълно възможно да имаш страхотен живот дори с толкова много деца", смее се Доминика.

Снимка: Carolina Seals/SU Archives

По думите й тя и съпругът й Винс искали да имат осмо дете, но съдбата решила да имат 12. Двамата определят сдобиването им с петзнаците като "чудо", защото по статистика подобно раждане е едно на 52 милиона.

"Стастистически имаме по-голям шанс да спечелим от лотарията, отколкото да се сдобием с цялата тази банда", развълнуван казва и бащата Винс Кларк.

Снимка: Carolina Seals/SU Archives

Щастливите родители се надяват, че съвсем скоро ще могат да приберат бебетата у дома.