Заместител на захарта може да подмамва мозъка да иска още храна
Консумацията на изкуствения подсладител сукралоза повишава активността в т.нар. горещи точки на глада в мозъка
Обратно в новинатаКоментари - Заместител на захарта може да подмамва мозъка да иска още храна | Днес.dir.bg
Коментари
А да не би аспарамата да прави нещо по-различно? Да не говорим че тъй като никой подсладител няма калории те на захарта, всички сензори на глюкоза няма начин да се задействат. За аспарамата даже бе доказано че е мутагенен но покриха историята когато Буш подписа разрешението прескачайки американската агенция за храни и лекарства.
Много се говори за тези изкуствени подсладители, но тестовете са правени само върху мишки. Дали водят до рак при хората - няма категорични доказателства. Има някои проучвания, които показват, че променят микробиома в червата в посока повече патогенни бактерии, което води до възпаление. Но ако сравним изкуствените подсладители със захарта - захарта е много по-голямото зло!
Истината е че за да се пусне някое лекарство са нужни 10 години изпитания. Доказано поне 10 години. Трябва да се докаже че не е вредно. Лекарство взимаме като сме болни. За да се пусне нещо в супермаркета са нужни само 6 месеца административни разправии и никой до момента да не е доказал че е вредно. А нещата от супермаркета ги взимаме три пъти на ден. Скоро че забранят даже и кокошки да си имаме.
Точно - нищо не е по-зле от захарта, а аспартамът всеки с малко повече познания по химия, знае че се метаболизира до три вещества, които срещаме в десетократно по-високи дози в други храни, които ядем нонстоп като домати например. Най-лошото, което може да стане от аспартама е да се подриск@ш заради фенилаина. Плашат гаргите яко, за да не спираме захарта - там е парата, защото тя е наркотик, който можеш да продаваш легално на деца и възрастни.