Граждани от София изразиха опасения от създалия се трафик след затваряне за ремонт на трамвайното трасе по линията на трамвай номер 5. По техните думи на площад "Възраждане" постоянно има рискови ситуации за пътниците в автобусите и трамваите, които спират на спирката на площада, предава NOVA. Aвтомобилите на градския транспорт спират близо един до друг и на слизащите пътници им се налага да маневрират в трафика.

"Многократно станах свидетел на няколко случая с предпоставка за инциденти - хора, които слизат и се качват в трамвай номер 8 и 10. Тук е и спирката на автобус номер 10. Има засичане на превозните средства и същевременно се редят и автомобили, което затруднява пресичането на хората, които трябва да избягват трафика", заяви Марияна Симова, жител на кв. "Възраждане". По думите на гражданите в района спирката е твърде тясна и движението е много натоварено.

Ремонтът на трасето ще продължи две години.

"След сигнала и нашите наблюдения още днес ще предложим пред постоянната Комисия по транспорт и безопасност на движението нова организация, която да се направи на спирката. Ще направим всичко възможно приоритет да бъде даден на градския транспорт и спирката да бъде удължена", заяви Иван Николов от Дирекция "Транспорт" към Столична община.