Мъж, за когото се твърди, че е митнически инспектор, е убил с въздушна пушка хъски, защото дразнело и плашело кокошките му. Това е станало в столичния квартал "Враждебна", разказа собственикът на кучето Ивайло Петков пред NOVA.

Инцидентът се е случил на 1 юли сутринта.

Ивайло Петков работел в двора си и разбрал, че кучето му Айра е избягало от двора. По пътя си Айра е видяла двор с кокошки и като всяко едно куче е започнала да лае. Затова е била простреляна от собственика на къщата Иван Кошаревски посред бял ден, на съседна улица, на която играят и деца.

Съседи твърдят, че са чули изстрел, изквичаване на куче и са видели, че Иван Кошаревски прибира пушката си. Подаден е сигнал към телефон 112 и мъжът е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Мъжът е привлечен като обвиняем, съобщиха от районната прокуратура в София.

Пред полицията той е разказал, че застрелял кучето за да не уплаши кокошките му, които отглеждал в откритото пространство до къщата си. 

Петков и семейството му отглеждат кучето от две години, до сега не са имали проблеми. Собствениците настояват за адекватни мерки за убийството на животното. Те са категорични, че ще се борят за справедливост и възмездие.