Със спектакъла "Двама съвсем голи мъже" в Русе ще бъде официално отбелязан 50-годишният юбилей на актрисата Петя Венелинова. Постановката ще бъде представена утре вечер, съобщиха от Русенския театър.

Петя Венелинова е част от трупата на културния институт от 2001 година. Тя е позната на публиката както от сцената на драматичния, така и от сцената на кукления театър.

"Комедия от грешки", "Паметта на водата", "Пеперудите са свободни", "Двайсет минути с ангела", "Кръстопът под наем", "Медея" са малка част от над 40-те заглавия, които превърнаха Петя в една от любимите актриси на почитателите на театъра в Русе", обясняват от културния институт в града.

От там припомнят, че актрисата е получила висока оценка през годината и от театралната гилдия в страната. Образът на Крокодилката, който тя изгражда в спектакъла "Суматоха", й донесе престижните номинации за награда "Икар" и "Златен кукерикон".

"През тези години Петя Венелинова се утвърди като творец с изключително богата палитра, който стои еднакво добре и завършено както в драматични, така и в комедийни спектакли", обясняват от Русенския театър.