Само за първите шест месеца на 2015 г. в опасния участък са станали 117 катастрофи с 6 загинали и 37 ранени.

Общо на територията на областта са регистрирани 835 инцидента, при които са пострадали 241 души. Ранени са 224, а загиналите са 17. Повечето катастрофи са станали при ясно време и суха настилка, а като по вина на водачите са 95 % от инцидентите.

Според статистиката, цитирана и от БГНЕС, на първо място сред причините е движението с несъобразена скорост, следвано от отнемане на предимство. Вследствие на шофиране след употреба на алкохол има 4 загинали и 14 ранени.

"Най-черните" дни по русенските пътища са понеделник и петък, когато стават най-много катастрофи, в периода между 14 и 15 и 17 и 18 часа.

Загинал и четирима ранени на пътя Русе-Бяла

Един загина, а четирима са ранени във вторник вечерта по пътя Русе-Бяла. Ранените в катастрофата са без опасност за живота. Това съобщиха от русенската болница, предаде БТА. Инцидентът стана малко преди 17.00 часа във вторник в района на ТИР-паркинг "Индийска колиба".

Челно са се ударили "БМВ" със силистренска регистрация, в което са пътували двама младежи - на 22 и на 23 години, и 23-годишно момиче, и "Опел" с русенска регистрация, в който са били двама мъже - на 38 и на 64 години.

Вижте снимки >>>

При удара на място е загинал възрастният мъж, който се е возел в "Опел"-а. Четиримата пострадали са приети в Спешното отделение на болницата с политравми, контактни и в съзнание.

23-годишните младеж и момиче са с контузия на глава и комоцио, настанени са за лечение в отделението по неврохирургия.

Младежът на 22 години е с фрактура на ходилото на десния крак и е хоспитализиран в "Ортопедия".

38-годишният мъж е с травма на гърдите и корема и е настанен в отделението по обща хирургия.