Всички събрани до момента документи, свързани с акциите за Пловдивския панаир, ще бъдат представени на прокуратурата, реши на последното си заседание временната парламентарна комисия по казуса. Това ще се случи най-рано сряда следобед.

Само два часа продължи заседанието на временната комисия за панаира след като бивши и настоящи представители на местната и държавната власт, които са участвали във вземането на решенията, бойкотираха изслушването и не се явиха. Депутатите трябваше да изслушат кметове и представители на общинските съвети на Пловдив и Варна, като бяха поканени и лидерите на парламентарно представените партии. Никой от тях обаче не дойде, не се явиха и представители на община Варна. Единствено община Пловдив изпрати представители от администрацията. Председателят на ДБ в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от "Кауза България" също присъстваха.

Временната комисията трябваше да проучи фактите за поемането на контрола на Международния панаир. В края на миналата година община Пловдив прие община Варна да прехвърли своя дял от 29% от панаира в дружеството на Георги Гергов, което дава възможността той да получи пълния контрол.

Според Румен Гечев от БСП цялата сага около панаира представлява добре сформирано ОПГ- Организирана приятелска група. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов.

"Кметът на Пловдив се измъкна по терлици, шофьора на рейса на Пловдив идва, колеги от отдели идват, а на Варна - не изпрати дори и чистачката", коментира Гечев, цитиран от БНР.

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ в Пловдив, пък отбеляза, че тази битка може да продължи безкрай, тъй като с години представителят на местния парламент може да гласува против приемането на акциите на Варна. Александрова изтъкна, че решението е в ръцете на Варна.